广东自考网首页—广东省继续教育自学考试网欢迎各位自考生,今天是
广东自考网首页—广东省继续教育自学考试网

免费咨询:400-869-6989

自考办电话 | 自考提问 | 公众号

您当前所在位置: 广东自考网 > 历年真题 > 公共类 >

历年真题:2014年10月自考《英语(二)》试卷及答案(一)

日期:2020-07-19  来源:广东自考网

第一部分:阅读判断(第1~10题,每题1分,共10分)
 
下面的短文后列出了10个句子,请根据短文的内容对每个句子作出判断:如果该句提供的是正确信息,选择A;如果该句提供的是错误信息,选择B;如果该句的信息文中没有提及,选择C,并将所选答案的代码(指A、B或C)填在答题纸的相应位置上。
 
The Stranger Who Changed My Life
 
It was a sunny morning in the spring of 1966.I was driving a taxi,looking for a customer.While passing New York Hospital,l found a man running down the hospital steps,waving at me.
 
I stopped.The man reached the taxi and jumped in.“The Airport,please,“he said.As always,I wondered about my passenger.Was this man a talker?After a few moments,he started saying,“How do you like driving a taxi?”
 
‘sit’s OK,”I said.“I make a living and meet interesting people sometimes.”
 
“What do you do?”I asked.
 
“I am a doctor at New York Hospital.”
 
Many times during long rides,l’d developed a good relationship with my passengers and received very good advice from them.This time I decided to ask for his help,”Could I ask a favor of you?”He didn't answer.“I have a son,15,a good kid.He wants a job this summer.is it possible that you get one for him?”
 
He still wasn't talking,and I was starting to feel foolish.Finally,he said,“Well,my students have a summer research project.Maybe he could join in.Have him send me his school record.”
 
He left his address and paid me.It was the last time I ever saw him.
 
Robbie sent off his grades the next morning.And gradually this incident was forgotten.Two weeks later,when I arrived home from work,Robbie handed me a letter.He was informed to call Dr.Plum for an interview.
 
Robbie got the job.The following summer,Robbie worked at the hospital again,but this time,he was given more responsibility.Then,he worked at the hospital for a third summer and gradually developed a love of medical profession.
 
Near graduating from college,Robbie applied to and was admitted to New York Medical
 
College.After getting his medical degree,Robbie,the son of a taxi driver,became a doctor at Columbia Medical Center.
 
1.The doctor shouted at the taxi driver for a ride.
 
A.True B.False C.Not Given
 
2.The doctor wanted to go to the railway station by taxi.
 
A.True B.False C.Not Given
 
3.The taxi driver liked talking with his customers.
 
A.True B.False C.Not Given
 
4.The taxi driver had two children.
 
A.True B.False C.Not Given
 
5.The taxi driver became Dr.Plum's friend.
 
A.True B.False C.Not Given
 
6.The doctor wrote a recommendation letter for Robbie.
 
A.True B.False C.Not Given
 
7.Robbie joined in a summer research project.
 
A.True B.False C.Not Given
 
8.Robbie gradually got interested in medicine.
 
A.True B.False C.Not Given
 
9.Robbie finally became a doctor at New York Hospital.
 
A.True B.False C.Not Given
 
10.Big opportunities can come out of ordinary meetings.
 
A.True B.False C.Not Given
 
第二部分:阅读选择(第11~15题,每题2分,共10分)
 
Talk to Your Kids about Their Eating Habits Carefully
 
Weight is never an easy subject.It can be risky for parents to raise the issue of eating habits and weight with their kids.
 
“No kid ever lost weight because his mother told him he was fat,”a friend told me when I was worried about my son’s weight.
 
It turns out she was right,according to a new study.The study was directed by Dr.Berge at University of Minnesota.She found that kids whose parents discussed eating in a healthy way were les.s likely to have eating problems.But 64%of the kids whose parents focused on their weight turned to unhealthy eating behaviors.Some kids went on extreme diets,and others even ate no food.So eating disorders were caused.Things were worse when fathers joined in the discussions with their daughters and focused on weight.“Fathers should never comment on their daughters’weight,”says Berge.Instead,she suggests,fathers should focus on their daughters'interests.That can help them feel loved and confident enough to work on their weight issues.
 
How should parents talk to kids about.eating behaviors?According to Berge,they should avoid focusing on how much their kids weigh.They should talk to them about being healthy.Don't compare them with others.Ideally,both parents should share the responsibility.If that's not possible,choose the parent whose words cause the least amount of stress and who demonstrates healthy eating.
 
11.The writer's friend advised her not to.
 
A.worrv about her son's weight B.take the risk of gaining weight
 
C.change her own eating habits D.talk to her son about his weight
 
12.The study found that some kids had fewer eating problems because they ________.
 
A.learned to eat healthily B.took part in the study
 
C.focused on their weight D.believed the scientists
 
13.When told about their fatness,some kids _____________.
 
A.felt helpless B.became angry
 
C.began to eat no food D.refused to take any advice
 
14.If a father focuses on his daughter's interests,she will feel ____________.
 
A.amused B.encouraged
 
C.surprised D.challenged
 
15.When taking to their kids about eating behaviors,parents should ______________.
 
A.focus on being healthy B.use short and simple words
 
C.respect their kids'views D.compare their kids with others
 
第三部分:概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题1分,共10分)
 
阅读下面短文,请完成短文后的2项测试任务:(1)从第16—20题后所给的6个选项中为第①~⑤段每段选择1个正确的小标题;(2)从第21~25题后所给的6个选项中选择5个正确选项,分别完成每个句子,并将所选答案的代码(指A、B、C、D、E或F)填在答题纸的相应位.
 
Plagiarism(剽窃)
 
①You just found some good.stuff on the Web for your science report.You copy a paragraph and paste it into your report.Then you continue your research.But you just made a big mistake.You committed plagiarism.Plagiarism is when you use someone else's words or ideas and pretend that they are yours.It's not allowed in school,college,or beyond.
 
②The word"plagiarism"comes from Latin.It means stealing a person's ideas.But it's not
 
always easy to tell what is plagiarism and what is not.Sometimes,it's accidental.You really intended to do your own work,yet ended up with some sentences that sound just like something you’ve read.
 
③Though plagiarism can be accidental,it's sometimes done on purpose.That's just being
 
lazy.By copying whole paragraphs from different places,you don't have to spend the time thinking about the subject,gathering your own thoughts about it,and then putting them into original words.Cut,paste,and you’re done.
 
④Most schools are pretty strict about plagiarism,If you’re caught,your graduation will be delayed or worse.At the very least,you’re probably going to fail the assignment.When you’re older and in college,some schools will kick out students who plagiarize.When you’re kicked out of one college,it can be hard to get into another.
 
⑤To be on the safe side,always make it clear where the information comes from.You need to write references.That’s a list of the sources you used for a project or report.To do that,you’re need to know the author,the title,and the date it was published.If you write something really great,maybe some day someone will quote you in a report.
 


自考真题答案:

第一部分:阅读判断(第1~10题,每题1分,共10分)
 
1.B 2.B 3.A 4.C 5.B 6.C 7.A 8.A 9.B 10.A
 
1.[解析]题干大意:医生向出租车司机大声叫喊要乘车。题目的关键词是“shouted at”,对应原文第一段第三句:While passing New York Hospital,I found a man runnng down the hospital steps,waving at me.原文是说医生在向出租车司机挥手,并没有大声叫喊。题目的意思与原文的意思不符,故选B。
 
2.[解析]题干大意:医生想乘出租车去地铁站。题目的关键词是“railway station”,对应原文第二段第三句:“The Airport,please,”he said.原文是说医生要去机场,而不是去地铁站。题目的意思与原文的意思不符,故选B。
 
3.[解析]题干大意:出租车司机喜欢和他的乘客聊天。题目的关键词是“liked talking”,对应原文第六段第一句:Many times during long rides,I’d developed a good relationship with my passengers and received very good advice from them。原文是说很多时候,在长途乘车中,出租车司机和乘客建立了良好的关系,还从乘客那里得到好的建议。说明了出租车司机喜欢和乘客聊天,与题目的意思一致,故选A。
 
4.[解析]题干大意:出租车司机有两个小孩。题目的关键词是“two children”,对应原文第七段第三句:“I have a son,15,a good kid.”原文是说出租车司机有一个15岁的儿子。题目所说的内容在原文中并没有出现,故选C。
 
5.[解析]题干大意:出租车司机和Plum医生成为了朋友。题目的关键词是“friend”,对应原文第九段第二句:It was the last time I ever saw him.原文是说那次乘车之后,出租车司机再也没有见过这个医生。说明了他们没有成为朋友。题目的意思与原文的意思不符,故选B。
 
6.[解析]题干大意:医生为Robbie写了一封推荐信。题目的关键词是“recommendation letter”,对应原文第十段最后两句话:Two weeks later,when I amved home from work,Robbie handed me a letter.He was informed to call Dr.Plum for an interview.原文是说两周后,我下班回来,Robbie给我一封信,信上说让Robbie打电话给Plum医生并约定面试时间。文中并没有说是Plum医生为Robbie写了一封推荐信,也许是别人替Plum医生写的,故选C。
 
7.[解析]题干大意:Robbie参加了夏日研究项目。题目的关键词是“joined in”,对应原文第十一段第一句:Robbie got the job.原文是说Robbie得到了这份工作。the job指代前面的summer research project,故选A。
 
8.[解析]题干大意:Robbie逐渐对医学感兴趣。题目的关键词是“got interested in”,对应原文第十一段最后一句:Then,he worked at the hospital---developed a love of medical profession.原文是说Robbie对医学专业产生了兴趣。题目是原文的同义表述,故选A。
 
9.[解析]题干大意:Robbie最后成为纽约市医院的一名医生。题目的关键词是“New York Hospital”,对应原文最后一段最后一句:Robbie became a doctor at Columbia Medical.Center.原文是说Robbie成为哥伦比亚医疗中心的一名医生。题目的意思与原文的意思不符,故选B。
 
10.[解析]题干大意:大的机遇可能会出现在普通的交谈中。题目的关键词是“big opportunities”和“ordinary meetings”,对应整篇文章的题目:The Stranger Who Changed My Life题目的意思与原文意思相符,故选A。
 
第二部分:阅读选择(第11~15题,每题2分,共10分)
 
11.D 12.A 13.C 14.B 15.A
 
11.[解析]推理判断题。根据文章第二段可知,作者担心她儿子的体重,但是她的朋友告诉她,没有一个小孩因为妈妈说他胖而去减肥的。也就是说作者的朋友建议作者不要和她的儿子谈论体重问题。故选D。
 
12.[解析]事实细节题。根据文章第三段第三句话“She found that kids whose parents discussed eating in a healthy way were less likely to have eating problems.”可知,小孩的父母谈论健康饮食,小孩有饮食问题的可能性就很小。故选A。
 
13.[解析]事实细节题。根据文章第三段第四、五句可知,关注小孩体重的父母会导致小孩出现不健康的饮食行为,如极度节食,甚至不吃任何东西。故选C。
 
14.[解析]事实细节题。根据文章第三段倒数第一、二句可知,如果父亲关注女儿的兴趣爱好,就会帮助她们感受到被爱,对体重问题也会感到足够自信。故选B。
 
15.[解析]事实细节题。根据文章第四段可知,父母不要讨论孩子多重,而是要和他们讨论健康饮食,不要拿他们和其他人对比,而是要共同承担责任帮助孩子健康饮食。故选A。
 
第三部分:概括段落大意和补全句子(第16~25题,每题1分,共10分)
 
Task 1
 
16.C17.D 18.A 19.B 20.F
 
16.[解析]第一段倒数第二句是本段的中心句,讲的是什么是剽窃。选项C与本段对应。
 
17.[解析]第二段第四句是本段的中心句,讲的是有时候剽窃是偶然剽窃,并在下文讲述了什么是偶然剽窃。选项D与本段对应。
 
18.[解析]第三段第一句是本段的中心句,讲的是虽然剽窃可能是偶然剽窃,但是有时候是故意剽窃,并在下文叙述了什么是故意剽窃。选项A与本段对应。
 
19.[解析]第四段第一句是本段的中心句,讲的是许多学校对剽窃惩罚非常严厉,并在下文举出了例子。选项B与本段对应。
 
20.[解析]第五段第一句是本段的中心句,讲的是为了安全起见,在引用别人的言语时,要标明出处,并在文叙述如何写参考资料,避免剽窃。选项F与本段对应。
 
Task 2
 
21.D 22.F23.E 24.A 25.C
 
21.[解析]题干的中心词是“commit plagiarism”。第一段讲述的是引用别人的言语或想法,假装是自己的,就犯了剽窃罪。本题是说“将别人的想法作为自己的就犯了剽窃罪”。选项D符合题意。
 
22.[解析]题干的中心词是“hard”。第二段第三句讲述的是区别是不是剽窃并不容易。“what is plagiarism and what is not”和“you plagiarism or not”是对应的。选项F符合题意。
 
23.[解析]题干的中心词是“copying whole paragraph”。第三段第三句讲述的是从不同的地方复制整段话,你就不需要花费时间思考。本题是说“复制整段话会节省很多时间”。选项E符合题意。
 
24.[解析]题干的中心词是“caught”。第四段第二句讲述的是如果被抓住剽窃,你就会被推迟毕业或出现更糟的情况。本题是说“一旦被抓住剽窃,你就会受到惩罚”。选项A符合题意。
 
25.[解析]题干的中心词是“publish something great”。第五段最后一句讲述的是如果你写了一些好文章,也许某一天就有人把你的文章引用到一篇报告里。本题是说“如果你发表了一篇好的文章,人们就会把你的文章引用到他们的报告里”。选项C符合题意。

以上就是广东自考网小编整理的自学考试历年真题,希望能够帮助到各位考生。如果考生有其他疑问,或者需要更多自考资料的考生,添加老师在线名片进行交流

热点关注:

10月茂名自考报名是什么时候?自学

历年真题:2016年10月自考《房地产

声明:
(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。
(二)本网站在文章内容来源出处标注为其他平台的稿件均为转载稿,免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与本站联系,我们会及时进行处理解决。